XVIII. kerületi Diáksport 

hivatalos oldala

Honlapunk címe www.18dol.hu  ahol a legfontosabb híreink, a versenyek jegyzőkönyve, az éves program és a pontverseny aktuális állása is olvasható. A rendezvényeken készült fényképekkel is színesítettük oldalunkat. A zárórendezvényen a honlap teljes anyagát megkapják az iskolák, DVD-n. Először a 2001-2002-es tanévben készültek ilyen CD-k, később DVD-k, tehát aki gyűjtötte őket, idén már a 18. lemezt teheti be a gyűjteménybe.

 

A kerületi Diáksport versenyeken részt vevő tanulók a nevezéssel, kísérők, nézők a részvétellel tudomásul veszik és hozzájárulnak ahhoz, hogy a versenyeken, honlapunkon és digitális kiadványokban történő közzététel céljából olyan kép- és hangfelvétel készüljön, amelyen szerepelnek. Ezzel kapcsolatban semmilyen követeléssel nem léphetnek fel a rendezők felé.

 

A 2017-2018. tanévben a kerületinél magasabb szintű (budapesti, országos területi, országos) versenyeken elért eredmények olvashatók a honlapon, amennyiben az iskolától írásban megkaptuk ezeket.

 

  1. május 28-án a Diák Olimpia zárórendezvényén átadásra került az első alkalommal kiírt Fair play díj. A kitüntetést a 2017-2018. tanévben Fülep Csabáné a Kastélydombi Általános Iskola tanítója kapta, a kerületi „Játsszunk együtt!” sportvetélkedőn az ellenfél előnyét eredményező példamutatóan sportszerű megnyilvánulásáért.

 

Névadó ünnepségre is sor került. A 2018-2019. tanévtől a kerületi középiskolai kosárlabda bajnokság Zsíros Tibor nevét viseli.

           

A Budapesti Diáksport Szövetség 2018-2019. tanévi versenykiírásai a www.bpdiaksport.hu oldalon olvashatók. A Magyar Diáksport Szövetség versenykiírása a www.diakolimia.hu honlapon olvasható. Az MDSZ 2018-2019. tanévre szóló Versenykiírását jelen Versenynaptárral egyidőben, könyv formában is eljuttatjuk az iskolákba. A könyv mellett az Európai Diáksport napja és a teqball sportág szórólapját is megkapják az iskolák.

 

A BDSZ elérhetőségei: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: 266-79-93

Pinnyey Richárd főtitkár

 

NEM KELL TAGDÍJAT FIZETNI az állami fenntartású iskolákban! Egyházi iskoláknak 2018. október 31-ig kell a 100 Ft/fő tagdíjat befizetni! A nem állami fenntartású iskolák egyedi nevezési díjjal – tagdíj nélkül – is indulhatnak a felmenő rendszerű versenyeken.

 

Abban a néhány sportágban a kerületinél magasabb szintű versenyeken, ahol van nevezési díj (pl. sakk, RG), a Tankerületi Központtal kell egyeztetni.

 

A beérkezett nevezések után 2018. szeptember 14-én (Brassó Utcai Általános Iskola igazgatói irodája, 1400) nyilvános sorsoláson készült el a csoportok beosztása (labdarúgás, kézilabda, röplabda, kosárlabda).

 

A KERÜLETI VERSENYNAPTÁR AZ EGÉSZ TANÉVRE SZÓL.

 

Kérem az időpontok pontos betartását!

 

Ha valamilyen okból elmarad a verseny, vagy a mérkőzés, az újrajátszás rendezési költsége a kérelmezőt terheli. Csak előre bejelentett átjelentés esetén lehet a mérkőzéseket újrajátszani, és kizárólag az ellenfél beleegyezésével. Elmaradó mérkőzésnél az értesítési sorrend: ellenfél, sportszervező.

 

A tanév elején megrendezésre kerülő versenyek programját (Iharos Sándor mezei futóbajnokság, dr. Prokopp Sándor lövészverseny, nagypályás labdarúgás, lány labdarúgás) már megkapták az érintettek.

 

Vegyes rendelkezések:

A csapatversenyekről való indokolatlan távolmaradás, vagy utólagos visszalépés, a kerületi pontversenyben a megszerezhető nevezési pont duplájának levonásával jár. Két egymás utáni vagy három megszakításokkal történő ki nem állás esetén az első mondat szerint kell eljárni (törlés, pontlevonás; Csapatverseny: labdajátékok). A „Játsszunk együtt”-ről a február végén elkészült csoportbeosztás utáni távolmaradás számít.

 

Nem minősül két egymás utáni ki nem állásnak, ha a csapatnak egy napon lett volna a két mérkőzése.

 

Ki nem állás esetén a vereség elkönyvelése mellett 1 büntetőpont is levonásra kerül.

 

Minden sportágban max. 2 csapatot indíthat egy iskola. Az indítható egyéni versenyzők számát a versenykiírások tartalmazzák. (Csapat: labdajátékok, mezei futás, úszás váltók, lövészet, atlétika 4x100m, torna)

 

Ha egy iskola valamely versenyben több csapatot indított, nevezési pontot csak egy, helyezési pontot pedig csak a jobbik csapata után kap.

 

Két csapat indítása esetén a csapatok névsorát az 1. forduló előtt le kell adni a játékvezetőknek. „Átjátszás” nincs, abban az esetben sem, ha csak az egyik csapat jut tovább a csoportküzdelmek után.

 

A budapesti döntőn természetesen a továbbjutó iskola bármely tanulója csapattag lehet. Egy iskolából csak egy csapat juthat tovább a budapestire!

 

Nagypályás labdarúgásban nem lehet visszacserélni a lecserélt játékost.

 

Az összetett versenyeken (atlétikai többpróbák, torna) minden versenyszámot ugyanannak a versenyzőnek kell teljesíteni.

 

Az egyéni versenyekre előzetes nevezés nélkül is lehet versenyzőt küldeni! (atlétika, úszás, torna, sakk, magasugrás, judo, pingpong.)

 

Labdajátékokban mérkőzéslabdáról minden csapat gondoskodjon!

 

Minden labdajátékban „nyílt” versenyt rendezünk. A magasabb szintű versenyeken az indítható versenyzőkről az adott sportág versenykiírása intézkedik.

 

A budapesti versenyek kiírásairól a BDSZ honlapján lehet tájékozódni.

 

Labdarúgásban minden korosztályban két csapat továbbjutását kértük.

 

Fociban stoplis vagy gumi stoplis, atlétikában szöges cipő NEM HASZNÁLHATÓ!

 

Műfüves pályán csak terem focicipő vagy max. 0,5 cm hosszúságú hernyótalpas cipő használható!

 

 

A lövészetre, a síre, a sakkra, a streetballra, a „Játsszunk együtt!-re”, az asztaliteniszre, szivacskézilabdára külön kiírás készül.

Idén a téli szünetben csak a KI-LŐ Kupát tudjuk megrendezni.

 

A középiskolák tanulmányozzák át az MDSZ honlapján megjelent 2018-2019. évi programot!

 

A középiskolásoknak a labdajátékokra már 2018. szeptemberében nevezni kell!

 

A tanulók értéktárgyaira a kísérő tanárok felügyeljenek!

 

Az esetleges öltözői károkozásért az elkövetők anyagi felelősséggel tartoznak.

 

 

DIÁKIGAZOLVÁNY MINDEN VERSENYEN, ÉS MINDEN VERSENYZŐNEK KÖTELEZŐ!

 

Az igazolványt az ellenfél hivatalos képviselőjének kérésére fel kell mutatni! Hiánya további mérlegelés nélkül az érintett csapat vereségét, illetve az egyéni versenyző kizárását eredményezi. Vita esetén azonnal értesítendő Tasnádi András sportszervező (06-20-579-60-47, 06-30-358-52-34)!

 

Nevezés nem kerületi szintű versenyekre:

TOVÁBBJUTÓ CSAPATAINK, illetve EGYÉNI VERSENYZŐINK NEVEZÉSÉT az iskolából – az új rendszer szerintELEKTRONIKUS ÚTON KELL TOVÁBBÍTANI! A jegyzőkönyvek felkerülnek a honlapunkra.

 

A Diákolimpiai jelentkezés az idei évtől csak a KRÉTA felületen lesz lehetséges, mely kapcsolatban van az MDSZ rendszerével. Itt szükséges az iskolában minden tanuló – akit jelentkeztet az intézmény –  szülőjétől nyilatkozatot kérni. A szülőnek hozzá kell járulnia, hogy egy másik informatikai rendszerbe továbbítják gyermeke adatait. A jelentkeztetés csak az aktív tanév váltása után lehetséges.

 

Mindenki figyelje a kiírásban rögzített határidőket!

 

Az országos döntőre kísérő kollégáknak munkáltatói igazolást is kell vinniük!

 

Nagyon sok versenyre a kerületi bajnokságoktól függetlenül kell (lehet) nevezni, ezért mindenki figyelmesen tanulmányozza a már említett MDSZ és BDSZ honlapokat!

 

 

A VERSENYEKEN KÍSÉRŐ NÉLKÜLI SPORTOLÓK

NEM INDULHATNAK!!!

 

Egyebek:

  1. A felmenő rendszerű versenyeken kispályás labdarúgásban minden korcsoportban 20x40-es pályaméret és 4 + 1 fős csapatlétszám lesz. Ehhez az I. kcs-ot kivéve a kerületi versenyeken is alkalmazkodunk.

 

  1. Az asztaliteniszben lesz nyílt verseny is a budapestin. A kerületi versenyt is nyílt versenyként rendezzük, ez azt jelenti, hogy igazolt és nem igazolt versenyzők egyaránt indulhatnak. A továbbjutásra külön is (zárt-nyílt) lesz lehetőség. VÁLTOZÁS: „B” kategóriában 3 fős csapatok indulhatnak a budapestin és nincs páros!
  2. Úszásban a III. IV. V. VI. korcsoportban csak „B” kategóriás budapesti döntő lesz. (2019. január BVSC uszoda)

 

  1. Középiskolás lányoknak kötélmászó, fiúknak függeszkedő verseny került kiírásra.

 

  1. 2019-ben Budapest, Európa Sport Fővárosa lesz.

 

 

A 2018-2019. TANÉVBEN ÉRVÉNYBEN LÉVŐ KORCSOPORTOK:

  1. korcsoport: 2010-ben, vagy később született tanulók,
  2. korcsoport: 2008-2009-ben született tanulók,

                  III. korcsoport:                                 2006-2007-ben született tanulók,

  1. korcsoport: 2004-2005-ben született tanulók,

                  V-VI. korcsoport /középiskola/:       1999-2003. között született tanulók.

 

Középiskolásoknál 1999. január 1. előtt született versenyző nem szerepeltethető!

2004-2005-ös születésű versenyző a középiskolás korosztályban szerepeltethető,

ha már a középfokú intézmény tanulója!

 

 

Egyéni sportágakban „felversenyzés” nincs, minden versenyző csak a saját korosztályában szerepeltethető! (atlétika, úszás, torna, mezei futás, sakk, sí, asztalitenisz)

 

Labdajátékokban fiatalabb versenyző játszhat eggyel magasabb korosztályú csapatban, és a saját korosztályában is!

 

Az I. és a II. korcsoportos labdarúgásban játszhat lány is a fiú csapatban, a saját korosztályában!

 

 

Az új nevezési rendszerben a nyári táborokhoz hasonlóan a szülő nyilatkozik gyermeke egészségi állapotáról, versenyeztethetőségéről.

 


Copyright © 2013. XVIII. kerületi Diáksport.